Dienst

PWA

Het PWA biedt aan uitkeringsgerechtigd volledig werklozen de kans om op een legale manier iets bij te verdienen. Particulieren kunnen een beroep doen op een PWA-kracht voor tuinonderhoud, oppas en begeleiding van kinderen, zieken en ouderen.

Voor bepaalde taken kunnen ook verenigingen, land- en tuinbouwers en scholen bij het PWA terecht. De betaling gebeurt aan de hand van PWA-cheques. Meer info krijg je bij de PWA-verantwoordelijke.

Op 1 januari 2018 start in Vlaanderen het project Wijk-werk. Vlaams minister van Werk Philippe Muyters wil met 'wijk-werk' langdurig werkzoekenden stapsgewijs competenties bijbrengen. Werkzoekenden zullen via dit project een beperkt aantal uren presteren in een laagdrempelige professionele werkomgeving. Dat moet als geleidelijke opstap dienen naar de reguliere arbeidsmarkt.

De huidige PWA kantoren zijn bijgevolg uitdovend. Ook in Ham. De VDAB neemt onze lokale PWA medewerker allicht geleidelijk aan over vanaf 1 januari 2017. Hij blijft enkel nog aanwezig op woensdag om alle lopende dossiers af te werken.

 

Contact

Gemeentehuis
Dorpsstraat 19
3945 Ham

Tel.013 61 10 16
Fax013 61 10 01
E-mailpwa_ham@yahoo.com

Openingsuren

Dag Openingsuren

Maandag

gesloten

 

gesloten

Dinsdag

gesloten

 

gesloten

Woensdag

08:30 – 12:00

 

13:00 – 16:30

Donderdag

gesloten

 

gesloten

Vrijdag

gesloten

 

gesloten